Off road camping trailer zelfbouw, sankey basis of anders(lees lichter)?

 • Boelo

  Ik heb besloten een camping trailer te gaan bouwen nadat ik vorige week een SMV uit Zweden ophaalde en onderweg tot het besluit kwam dat ik toch echt geen caravanman ben…http://link.marktplaats.nl/577445984 . Een omweg die veel moeite en tijd heeft gekost om uiteindelijk bij mijn oorspronkelijke wens uit te komen..:S

  Nu heb ik al heel erg veel informatie gevonden op m.n. engelse forums over de zelfbouw van dit soort trailers, vrijwel allemaal op basis van een Sankey trailer. Dit ziet er goed uit, past heel goed achter een LR 110 en lijkt me uitstekend zelf te doen, maar ik zit met een paar vragen:

  1. de Nato koppeling, als je deze vervangt voor een gewone koppeling dan ligt de trailer onder een hoek achter de auto, dat ziet er vreemd uit en ik weet niet of dit de rijvaardigheid beïnvloed.

  2. Er komt een daktent op de trailer die dmv een verhoogd frame uiteindelijk net zo hoog uitkomt als wanneer deze op het dak van de LR zou zitten, vraag is hoe voorkom je dat het een instabiel geheel wordt, gewoon op de hoeken uitschuifpoten plaatsen?

  3. Ik wil de opbouw zo licht mogelijk maken maar kan geen alu lassen, ik denk aan een stalen koker frame en dit bekleden met aluplaat met popnagels (de LR look). iemand andere betere ideeën?

  4. Is het voor een lichter geheel niet beter zelf een chassis/dissel/koppeling te maken voor de aanhanger en daar een torsie as onder te plaatsen met 16 inch LR wielen (hoe ik dit dan pas moet maken op de assen weet ik nog even niet..)?

  Alvast bedankt voor het meedenken.

 • Dixo

  Als je een Sankey op kenteken hebt, kun je qua gewicht net wat meer doen dan bij een volledige zelfbouw trailer. Dan zit je namelijk aan de 750kg als maximum.

  http://landrover.startpagina.nl/prikbord/read.php?1162,11052544

  Waarom niet gewoon met natokoppeling rijden?

 • Kees van den Tol

  Ook in bezit van een Sankey met Nato en als alternatief een los koppelstuk met een Z-bocht erin en de “standaard” 50 mm koppeling.

  Zodoende staat de Sankey bij de “standaard” koppeling weer horizontaal achter de LR.

  4 Bouten verwijderen en je haalt de Nato weg, dezelfde gaten worden gebruikt om de “standaard” koppeling te monteren.

  De LR heeft dan ook een Nato met eronder de “standaard” trekhaak en de Sankey blijft horizontaal welke koppeling ik ook gebruik.

  Sankey heeft een stalen opbouw zowel constructie als beplating, ledig gewicht met tent zo,n 800 kg.

  Met een aluminium opbouw zou je denk ik onder de 750 kg kunnen blijven wat voordelen geeft.

  Alles hangt wel af hoeveel troep je mee neemt.

 • Boelo

  Interessant draadje, maar ik wil geen zware aanhanger… maar als ik dit lees dan zie ik dat het leeggewicht van een Sankey al 490 kg is, als daar dan de opbouw en lading bij komt dan ga je denk ik wel over de 750 kg heen…hmm toch maar eens contact opnemen met Jacaranda of toch een lichtere bouw zelf doen, iemand een idee/voorbeeld?

  En waarom geen Nato koppeling, omdat het niet is toegestaan volgens mij.

  Boelo

 • VeeTee

  Waarom niet inderdaad gewoon de nato koppeling behouden? Doe ik ook, heb zowel een nato koppeling (voor mijn polynorm kwartton) als gewone kogel.

  Waarom de tent zo hoog? Lijkt mij niet zo fijn voor het zwaartepunt. Het lijkt me juist een voordeel van een expeditietrailer dat de tent wat lager kan.

  Ik ben bezig mijn polynorm op te knappen, heel veel leuke tips en voorbeelden heb ik gezien op dit forum:

  http://www.expeditionportal.com/forum/forums/42-Expedition-Trailers

 • Jup haans-klunder

  Juppe zegt : met een NATO - koppeling zullen ; de Jatters; de Caravan niet zo gauw meenemen . Boelo ,de caravan is een plaatje ,ik wilde in de 70 tigger jaren ook zòn Caravan , is er echter nooit van gekomen . Ben een tenten -man . veel succes , met je camper avontuur . Gr ; Juppe . X(

 • Madcap

  Je hebt een PB!

 • VeeTee

  Je idee staat al op de prikkersmarkt (geen aandelen)! http://landrover.paginamarkt.nl/aanhanger-op-basis-van-sankey/405241.html

 • Dixo

  Of deze misschien? *ook geen aandelen*

  http://landrover.paginamarkt.nl/offraod-campeertrailer-projec/409993.html

 • 88serie123

  Nog een voorbeeld voor je:

  tenttrailer