British Racing Green kleurcode gezocht

  • Bryan

    Hallo,

    Ik ben opzoek naar de kleurcode van de alom bekende kleur British Racing Green. De auto staat nu ook in deze kleur, maar de staat van de lak is echt uitermate slecht. Ik zoek dus de kleurcode van de originele Land-Rover British Racing Green, of een lak die er heel erg op kijkt.

    Tevens ben ik opzoek naar de kleurcode van de originele Land-Rover hard-topjes, dus een beetje dat beige/crème achtige kleurtje.

    Met vr. gr

    Bryan

  • badair

    http://www.mgb-stuff.org.uk/paint.htm

  • Bart van Dessel

    Er zijn honderden verschillende soorten BRG, ieder Engels merk heeft in de loop der jaren z'n eigen BRG met z'n eigen kleurnummer.

    Land Rover Britisch Racing Green: kleurnummer: LRC 0007

    Gebruikt in 1993. Ik heb getwijfeld of ik deze kleur zou pakken voor m'n 2 drs. RRC 200 tdi belastingvrij project maar het is toch Brooklands Green geworden, toch net wat mooier.

    http://www.stephen.hull.btinternet.co.uk/nonmetallic.html

    Ik denk dat ik je nu geholpen heb.

    Groetjes, Bart van Dessel

  • Jurriaan

    Bart,

    Range Rover Brooklands Green of Rover Brooklands Green?

    Wij hebben destijds onze gerestaureerde RR in Brooklands Green laten spuiten, wat achteraf een Rover kleur bleek te zijn en geen Range Rover kleur. Stond overigens veel mooier op een oude tweedeurs met authentieke details dan het moderner ogende Range Rover Brooklands Green.

    Jurriaan.

  • Bart van Dessel

    Om eerlijk te zijn staat de RR nog bij de spuiter, ik heb de kleur Brooklands green van de Range Rover doorgegeven, kleurnummer LRC 569. Ik heb een Windsor Range Rover staan in deze kleur met de Brookland Bumpers en LSE wielen, errug mooi, maar die opmerking van jou betreft een oudere Rover kleur is ook niet verkeerd. Heb je een link?

    Gr, bart

  • Jurriaan

    Helaas alleen maar ouderwetse fotorolletjes-foto's. Komen er nooit geweldig uit als je die met een digitale camera weer gaat fotograferen ;)

    Of iemand moet weten waar AH-08-99 nu rondrijdt?

    Jurriaan.

  • Bart van Dessel

    Bedoel je zoiets? http://www.goldstarstockists.com/corgi/2006juldec/pics/corgi-144.jpg

  • Jurriaan

    Komt wel aardig in de buurt inderdaad!

    Jurriaan.

  • Bryan

    Bedankt voor de reacties.

    De kleur Brooklands Green vind ik ook wel een heel mooie kleur voor de Laro. Zou ik British Racing Green en Brooklands Green kunnen bestellen bij Budget Parts in Gouda, of Vis Land Rover Supplies in Den Haag? Of andere bedrijven in omgeving Zoetermeer (Ron Bolleboom?).

    Verder zou ik graag de naam/kleurcode van het beige van de hardtop willen weten.

    Als laatste vraag heb ik nog of iemand wellicht een foto'tje heeft van (het liefst) een 88, in BRG of BG.

    Alvast bedankt!

    Gr Rio-man