200Tdi met in- en uitlaatspruitstukken 300Tdi na drie jaar gestart, loopt alleen op volle toeren ?

  • Widewa

    200Tdi met in- en uitlaatspruitstukken 300Tdi na drie jaar gestart, loopt alleen op volle toeren ?

    Lijkt alsof het “gaspedaal” helemaal ingetrapt is, waar moet ik zoeken ?

  • Widewa

    Thimo,

    Ja de kabel staat los en de stelschroeven staan ook helemaal los, de hevel waar de gaskabel aan trekt voelt heel normaal aan, aan de stelschroeven is niet gedraaid.

    dank voor de snelle reactie.

     

  • Widewa

    Dank allen voor de reacties, ben op dit moment bezig met toevoeging/cleaning PUUR in de pomp de laten lopen, de leidingen naar de verstuivers los, en om de paar uur verversen door de startmotor dus ook de pomp een paar slagen (vuil er uit, nieuw er in) te laten maken. Wordt vervolgd, pomp demonteren kan altijd nog.

    vriendelijke groeten,

    Willem

  • Widewa

    widewa

    Dank allen voor de reacties, ben op dit moment bezig met toevoeging/cleaning PUUR in de pomp de laten lopen, de leidingen naar de verstuivers los, en om de paar uur verversen door de startmotor dus ook de pomp een paar slagen (vuil er uit, nieuw er in) te laten maken.  Na lang staan gaat de boel in de dieselpomp vast zitten, de diesel met BIO toevoeging gaat een plakkerige supstantie worden heb ik me laten vertellen.

    Wordt vervolgd, pomp demonteren kan altijd nog.

    vriendelijke groeten,

    Willem

     

  • Bart van Dessel

    Ik heb 2 inspuitpompen staan die volledig in orde zijn gemaakt door Frans van Poppel de diesel specialist. Omgerekend kosten ze mij € 400,- per stuk. Als je interesse hebt dan hoor ik het wel. Bericht graag via FB messenger. Groetjes, Bart

  • Widewa

    Dieselpomp uitelkaar gehaald, binnenin was alles “verroest en verkleefd”, ruim een dag bezig geweest met ontvetter en een scotchbright lapje.

    Alles weer inelkaar gezet, motor loopt weer goed.

    Reden: ouwe diesel !

    nogmaals dank voor jullie reacties,

    Willem.